Doğal Fermente Bal Sirkesi
Doğal Fermente Bal Sirkesi
Bal Sirkesi
Bal Sirkesi
Bal Sirkesi

Doğal Fermente Bal Sirkesi (BLS001)

0.0
Fiyat : ₺450,00(KDV Dahil)
El-Şifa Doğal Fermente Bal Sirkesi,
Bal sirkesi, balın doğal fermantasyonuyla üretilen ve hem balın hem de sirkenin şifalı özelliklerini bir araya getiren özel bir üründür. Balda bulunan enzimler ve biyoaktif maddeler, sirkenin asetik asidiyle birleşerek sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlar.

ADET

Artır Azalt

El-Şifa Doğal Fermente Bal Sirkesi,
Sirkelerimiz yapıp sürecinin hiçbir aşamasında seri yada sanayi tipi imalat uygulaması kullanılmamakta olup, sınırlı sayıda ve tamamen "el yapımı" doğallıktan ödün vermeden hazırlanmış sirkelerdir.

Neden El-Şifa Bal  Sirkesi Tercih Etmelisiniz?

  • Pastörize Edilmemiştir.
  • Işıl işlem Görmemiştir.
  • %100 Ham Bal Kullanılarak Elde Edilmiştir.
  • Kaynak Suyu ile yapılmıştır.
  • Glüten İçermez.
  • Toz şeker kullanılmaz
  • Sirke mayası, Sirke anası kullanılmamıştır.
  • Sirke özelliğini bozan kaya tuzu, nohut, bulgur, ekmek vs. gibi ajanla kesinlikle kullanılmamıştır.


El-Şifa Doğal Bal Sirkesi Saklama Koşulları
Oda sıcaklığında, kapağı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Kapağı açılınca, fermantasyon hızlanacağı için, renk değişimi ve tabanda tortulaşma olabilir. Asit derecesi: %4

Sirke süresiz kullanılabilir.

El-Şifa Bal  Sirkesi İçindekiler:
Doğal ham bal ve kaynak suyu ile üretilmiştir.

 

Doğal Fermente Bal Sirkesi:

 

1️⃣ Antioksidan Etki ve Hücre Koruma Etki Sağlayabilir;

Balın yüksek antioksidan kapasitesi (phenolic acids, flavonoidler) sirke üretiminde korunur ve oksidatif stresin azaltılmasına yardımcı olur. Araştırmalar, bal sirkesinin serbest radikal hasarını azaltarak hücre sağlığını desteklediğini göstermektedir.
🔗 Kaynak: Gheldof et al., J Agric Food Chem, 2002.


2️⃣ Bağışıklık Sistemini Güçlendirebilir;

Balın antimikrobiyal özellikleri (hydrogen peroxide, methylglyoxal) sirke ile birleşerek bağışıklık fonksiyonlarını destekler. Bal sirkesi, patojenlere karşı koruma sağlayabilir ve bağışıklık hücrelerini aktive edebilir.
🔗 Kaynak: Mandal & Mandal, Asian Pac J Trop Biomed, 2011.


3️⃣ Sindirim Sistemini Düzenleyebilir;

Bal sirkesi probiyotik dostu bir ortam oluşturarak bağırsak florasını destekleyebilir ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca mide asidini dengeleyerek hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık şikâyetlerini azaltabilir.
🔗 Kaynak: Johnston & Gaas, MedGenMed, 2006.


4️⃣ Kan Şekerini Dengeleyebilir;

Sirke ve balın ayrı ayrı yapılan çalışmalarında yemek sonrası kan şekeri artışını azalttığı gösterilmiştir. Bal sirkesi de karbonhidratların emilimini yavaşlatarak kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilir.
🔗 Kaynak: Johnston et al., Diabetes Care, 2004.


5️⃣ Kalp ve Damar Sağlığına Destek Verebilir;

Balda bulunan polifenoller ve sirkenin LDL kolesterolü düşürücü etkisi, birlikte tüketildiğinde kalp sağlığını destekleyebilir ve damar sertliği riskini azaltabilir.
🔗 Kaynak: Bahrami et al., J Nutr Biochem, 2019.


6️⃣ Detoks ve Anti-inflamatuar Etki Sağlayabilir;

Bal sirkesi karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Balın anti-enflamatuar etkileri, sirkenin asidik yapısıyla birleşerek iltihaplanmayı azaltabilir.
🔗 Kaynak: Al-Waili et al., J Med Food, 2012.

 

💡 Not: Bal sirkesi, dengeli tüketildiğinde doğal bir sağlık desteği sağlar. Mide hassasiyeti olanlar, hamileler veya ilaç kullananlar doktor tavsiyesiyle kullanmalıdır.

 

 

 

Bilgilendirme: İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil, 
bitkisel destek ürünüdür.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.